Heeft het zin om meer domeinnamen te gebruiken voor één website?

Meestal niet, doorgaans kost het alleen geld en levert het weinig op. Er zijn wel situaties te noemen waarin het handig/verstandig is:

  • Als er verwarring zou kunnen ontstaan over je domeinnaam, bijvoorbeeld over de schrijfwijze van je bedrijfsnaam of product.
  • Als je je bedrijfsnaam verandert en je een tijdje op zowel de oude als de nieuwe naam vindbaar wil zijn.
  • Als je het risico loopt dat iemand (bijvoorbeeld een concurrent) een sterk gelijkende domeinnaam vastlegt.

De eerste 2 voordelen tellen vooral voor rechtstreekse bezoekers, dus voor mensen die je domeinnaam rechtstreeks intypen in de adresbalk. Voor zoekmachines moet de domeinnaam vooral direct herkenbaar zijn en daar kan het derde punt van belang zijn.

Kan het kwaad om meerdere domeinen te gebruiken voor één website?

Ja, dat kan. Door meerdere domeinen aan één website te koppelen, loop je het risico dat zoekmachines als Google je website beschouwen als een kopie. En zoekmachines zijn er niet dol op als ze meerdere websites tegenkomen met exact dezelfde inhoud. Gekopieerde content kan zelfs strafpunten opleveren, waardoor je website slechter of helemaal niet meer gevonden wordt.

Het koppelen aan je bestaande site doen wij daarom met een 301-redirect. Die methode zorgt ervoor zodat zoekmachines bij het bezoeken van een alternatief adres doorhebben dat het gewoon een extra naam voor dezelfde site is.

Ons advies: als het niet nodig is, houd het dan bij 1 domeinnaam.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *