Hoe importeer ik mijn oude mails?

Als je van hostingprovider wisselt, wil je waarschijnlijk je oude mails meenemen naar je nieuwe provider. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door je oude account én je nieuwe account in te stellen in je mailprogramma. Je kunt je mails daarna eenvoudig verplaatsen van je oude server naar de nieuwe.

Twee keer hetzelfde account instellen

Als je je domeinnaam verhuist, verhuis je doorgaans ook je e-mailaccounts. Er is dan een (doorgaans kort) moment waarop er mails op 2 server bestaan. Op de oude server staan je oude mails nog en op de nieuwe server komen je nieuwe mails aan.

Als je in je mailprogramma (zoals Outlook of Apple Mail) 2x hetzelfde mailadres instelt, kun je je mailtjes verplaatsen van de ene server naar de andere. Er daarbij zijn 2 paar dingen om op te letten:

  1. Stel beide accounts in als IMAP-account
  2. Gebruik de juiste serveradresssen

IMAP

Bij IMAP synchroniseer je je mails 2 kanten op. Wat je op je computer doet, zie je ook terug op de server en andersom. Door je mailaccounts in te stellen als IMAP verplaats je de mails dus niet alleen op je eigen computer, maar de verplaatste mails worden ook van de oude naar de nieuwe server verplaatst. IMAP is doorgaans de standaard, maar let dus even op bij het instellen van je account.

Serveradressen

Je mailprogramma maakt contact met de server om je mails te synchroniseren. Soms gebruik je daarvoor je eigen domeinnaam, maar het kan ook een ander adres of zelfs een IP-adres zijn. Onze serveradressen vind je hier: www.mooiesite.nl/mail/. Heb je je domeinnaam al naar ons verhuisd, dan kun je mails dus via die adressen verzenden en ontvangen.

Je hebt daarnaast de serveradressen van je andere provider nodig. Welke dat zijn, kan je oude provider je vertellen. Let op: als je je domeinnaam al hebt verhuisd, kan het serveradres van je oude mail nooit je domeinnaam zijn.

Heb je vragen? Stel ze hieronder of mail naar support@mooiesite.nl.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

2 reacties op “Hoe importeer ik mijn oude mails?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *