Hoe kan ik mijn domeinnaam uit quarantaine halen?

Op het moment dat je domeinnaam door je provider wordt vrijgegeven, wordt deze voor een periode van 40 dagen in “quarantaine” gezet. De domeinnaam kan in die periode alleen door de vorige eigenaar uit quarantaine worden gehaald, door óf de eerdere provider óf een nieuwe provider.

Dit quarantaine systeem is in het leven geroepen om “domeinkaping” tegen te gaan: als een eigenaar van een domeinnaam om wat voor reden dan ook de domeinnaam per ongeluk opzegt, heeft hij/zij 40 dagen de tijd om de domeinnaam terug te kopen. Pas na deze periode kunnen anderen de domeinnaam registreren. Meer informatie vind je op de website van de Stichting internet domeinregistratie Nederland (SIDN): https://www.sidn.nl/nc/over-nl/domeinnaam-wijzigen/domeinnaam-uit-quarantaine-halen/.

Hoe werkt het uit quarantaine halen?

Als je domein eerder bij Mooiesite.nl in beheer was, kunnen we het binnen 40 dagen na beëindiging uit quarantaine halen. Dat kost tussen de €25 en €75 (afhankelijk van de domeinsoort + de kosten van de domeinnaam. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Helaas is het uit quarantaine halen van een domein dat je eerder bij een andere provider had flink wat meer gedoe. Doorgaans is de snelste manier om contact op te nemen met die provider, maar als dat lukt kunnen wij ook een poging wagen.

Voor wij zon domeinnaam uit quarantaine kunnen halen, moeten we de volgende stukken van de voormalige houder in ons bezit hebben en op verzoek aan SIDN kunnen overleggen:

Bij een rechtspersoon:

  1. Bewijs dat de houder toestemming geeft om de domeinnaam uit quarantaine te laten halen
  2. Uittreksel KVK
  3. Kopie identiteitsbewijs van toestemming verlener
  4. Bewijs van vertegenwoordigingsbevoegdheid indien de bevoegdheid niet uit het uittreksel blijkt

Bij een natuurlijke persoon:

  1. Bewijs dat de houder toestemming geeft om de domeinnaam uit quarantaine te laten halen
  2. Kopie identiteitsbewijs

Het uit quarantaine halen van een domeinnaam kost eenmalig €50 excl. BTW.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *