Hoe kies ik een goed wachtwoord?

Het is van groot belang een goed wachtwoord te kiezen. Als derden het wachtwoord van je e-mail kennen, kunnen ze namelijk niet alleen spam versturen vanuit je mailbox, maar bijvoorbeeld ook het wachtwoord van je website of andere online accounts opvragen. Onze server houdt aanvallen van hackers continu scherp in de gaten, maar je kunt zelf ook wat doen om spam vanaf je mailadres te helpen voorkomen.

We hebben 3 tips voor je:

  1. Zorg voor een wachtwoord dat niet te raden is. Gebruik dus niet (een deel van) je (bedrijfs)naam, e-mailadres of geboortedatum als wachtwoord.
  2. Wijzig je wachtwoord op gezette tijden. Als je wachtwoord onverhoopt ergens door hackers wordt verspreid, werkt het een tijdje later niet meer.
  3. Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts. Zo spreidt je het risico. Gebruik dus een ander wachtwoord voor je e-mail als voor je Facebook, Online beheeromgeving, internetbankieren, etc.

En tot slot: geef je wachtwoord nooit door aan derden. Wij zullen je nooit een mail sturen met het verzoek je wachtwoord door te geven. En mails die je vertellen dat je je wachtwoord op een website moet invullen uit veiligheidsoverwegingen kloppen per definitie niet. Vertrouw je het niet? Stuur ons dan een mail: support@mooiesite.nl.

Tip: Via deze website van antivirus leverancier Norton kun je heel eenvoudig een veilig en totaal willekeurig wachtwoord aanmaken: https://identitysafe.norton.com/password-generator

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *