Hoe koppel ik Google Analytics aan mijn website?

Internet is bij uitstek geschikt om een goed beeld te krijgen van het gedrag van de gebruikers. Met een goed statistieken programma kun je precies zien:

  • Waar je bezoekers vandaan komen
  • Hoe lang ze op iedere pagina van je website blijven
  • Welke pagina’s het meest bezocht worden
  • Via welke pagina je bezoekers je website weer verlaten
  • Welke zoektermen de meeste bezoekers opleveren

Met deze gegevens kun je je website zo aanpassen dat je er het maximale uithaalt.

Google biedt een gratis en zeer uitgebreide tool waarmee je de statistieken op je website kunt meten en bekijken: Google Analytics.

Hoe meld ik me aan voor Google Analytics?

Om gebruik te kunnen maken van Google Analytics heb je een Google account nodig. Heb je al een Google account, dan kun je daarmee inloggen. Maak anders een nieuw account aan. In beide gevallen begin je op de pagina https://analytics.google.com.

Zodra je bent ingelogd, kun je een “Profiel” aanmaken. Met zo’n profiel meet je de gegevens op één website. Geef het internetadres (de URL) van je website op en klik op Voltooien.

De trackingcode

Zodra je het profiel hebt aangemaakt, kun je aan de slag met het aan je website koppelen van het de trackingcode. De trackingcode is een stukje code dat zorgt voor de communicatie tussen je website en Google Analytics.

Kopieer de trackingcode en open vervolgens de Online beheeromgeving van je website. Ga daar via Instellingen naar Hooks. Plak de code daar in het veld Google Analytics code en klik op Opslaan.

Na deze stap start de meting op je website. Je kunt de resultaten bekijken via https://analytics.google.com.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *