Hoe maak ik een sitemap?

Er wordt automatisch een sitemap gemaakt die wordt gelezen door zoekmachines die je website bezoeken. Die sitemap zie je zelf niet, maar Google bijvoorbeeld wel. Dat is niet om geheimzinnig te doen, de sitemap is gewoon opgemaakt in technische code die goed wordt begrepen door zoekmachines.

Welke pagina’s worden opgenomen in die sitemap bepaal je zelf, via Instellingen > Sitemap. Op diezelfde pagina kun je ook aangeven of je in de footer van je website een link wil opnemen naar de voor gewone mensen leesbare versie van de sitemap.

Sitemap onderaan je site

Je kunt je navigatiemenu’s als widget op je site zetten. Kies daarvoor bij Inhoud > Widgets > Voeg een widget toe voor een widget van het type “Sitemap”. Op de volgende pagina kun je aangeven welk menu je wil tonen. Je kunt deze widget meerdere keren toevoegen, dus bijvoorbeeld links, midden en rechts in de footer. Op die manier zet je een overzicht van al je pagina’s onderaan je website.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *