Hoe pas ik de titel aan?

Er zijn meerdere onderdelen van je website die je als “titel” kunt beschouwen. We leggen hieronder per titelsoort uit wat het is en waar je die titel aanpast:

De paginatitel

De paginatitel (in jargon het “element” “title”) verschijnt op het tabblad van je internetbrowser en wordt door zoekmachines als titel van de pagina gebruikt. Deze titel kan op 2 manieren worden gemaakt:

  • Automatisch (standaard): “Titel van je website – Titel van de pagina”. De titel van je website pas je aan via Instellingen > Zoekmachines (meta tags). De titel van de pagina is de naam van de pagina (zie hieronder)
  • Aangepast: je kunt de paginatitel aanpassen via de Paginainstellingen (klik bij het bewerken van de betreffende pagina op “Paginainstellingen bewerken”.

De naam van de pagina

De naam van de pagina verschijnt op de knop in het menu van je website. Daarnaast wordt de naam doorgaans gebruik als onderdeel van de paginatitel (zie hierboven). Daarnaast worden de naam van de pagina opgenomen in het internetadres van de pagina, om zo de leesbaarheid van het adres te vergroten voor zowel bezoekers als zoekmachines.

De titel van de eerste alinea

Iedere alinea van je website heeft een eigen titel. Het is gebruikelijk (en raadzaam) om de eerste alinea een naam te geven die in één oogopslag duidelijk maakt waar de betreffende pagina over gaat. Dat is niet alleen handig voor bezoekers, maar ook zoekmachines hechten hier veel waarde aan (de titel van alinea’s krijgt een speciale code mee die extra gewicht geeft aan de gebruikte woorden).

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *