Hoe werkt adverteren op Google?

Met Google AdWords kun je adverteren op Google. Door tegen betaling te adverteren op Google of op websites in hun netwerk kun je nog meer bezoekers naar je website trekken.

Via AdWords kun je reclamecampagnes inrichten die door Google worden geplaatst op Google zelf en op websites in het partnernetwerk.

De resultatenpagina van Google.nl zelf

Zowel boven en als rechts naast de zoekresultaten van je zoekopdracht op www.google.nl verschijnen “gesponsorde links”. Je kunt advertentie daar tussen laten plaatsen.

Hoe vaak je advertentie wordt getoond (en op welke positie) van je advertentie hangt af van jouw budget en dat van je mede adverteerders.

Websites in het partnernetwerk van Google

Google biedt websites de mogelijkheid advertenties te tonen. Deze advertenties worden door Google zo gekozen dat ze iets te maken hebben met het onderwerp van de website waarop ze verschijnen. Als adverteerder kun je zelf ook aangeven waar je advertenties wel en niet wil tonen.

Wat kost Google AdWords?

Wat Google AdWords je kost, bepaal je helemaal zelf:

  • Je betaalt alleen als potentiële klanten werkelijk op je advertentie klikken en dus je website bezoeken. Het alleen vertonen van je advertentie kost je niets.
  • Je bepaalt zelf hoeveel je maximaal wil uitgeven, per dag en per click (bezoeker).
  • Je kunt je advertentie stopzetten wanneer je wil.
  • Je bepaalt waar je wil adverteren. Je kunt ervoor kiezen je advertenties alleen te tonen aan mensen in je stad of in je regio. Maar je kunt je advertentie ook tonen aan mensen in het hele land (of zelfs daarbuiten).

Meet je resultaten: Google Analytics

Google Analytics is de uitgebreide statistieken tool van Google. Hiermee kun je zeer nauwkeurig je bezoekersaantallen en het gedrag van je bezoekers in beeld krijgen. Om de statistieken te activeren op je website, maak je eerst een gratis account aan op www.google.nl/analytics. Daarna plak je via de Online beheeromgeving de verstrekte code in je website en klaar! In dit artikel op ons weblog geven we meer uitleg: blog.mooiesite.nl/statistieken-via-google-analytics

Google Analytics en AdWords zijn volledig geïntegreerd. Zo zie je in Google Analytics direct de resultaten van je AdWords campagnes.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *