Hoe werkt het verhuizen van een domeinnaam?

Om je website in te zetten op een domeinnaam die je al eerder hebt geregistreerd, is het nodig het technische contact te wijzigen. Dat werkt eigenlijk heel eenvoudig: vraag bij je huidige provider de verhuistoken op en geef die bij je bestelling (dat kan ook daarna nog) aan ons door. De verhuizing regelen wij vervolgens voor je.

Achtergrond

Domeinnamen worden centraal geregistreerd. Voor .nl-domeinen wordt dit gedaan door de Stichting internet domeinregistratie Nederland (SIDN), maar iedere domeinsoort heeft zo’n instantie.

Een domeinnaam heeft 3 contacten:

  • De houder (de feitelijke eigenaar van het domein)
  • Administratief contact (meestal gelijk aan de houder)
  • Technisch contact (doorgaans de hostingprovider)

Mooiesite.nl kan domeinen registreren en wijzigingen aanbrengen in de administratie van geregistreerd domeinnamen.

Om je website online te zetten op je eigen domeinnaam, is het eerst nodig deze domeinnaam administratief te verhuizen. Na de verhuizing kunnen we ervoor zorgen dat je domeinnaam wordt gekoppeld aan je website en e-mail.

Om misbruik te voorkomen, is bij een domeinverhuizing van een andere provider naar Mooiesite.nl, is uit toestemming nodig van de houder van het domein. Deze toestemming wordt gecontoleerd door het verstrekken van een token (bij buitenlandse domeinen wordt dit meestal “Auth. code” genoemd). Deze token kan alleen worden verstrekt door de provider en wordt alleen verstrekt aan de houder.

Zodra de nieuwe domeinprovider een verhuisverzoek indient, wordt de token gecontoleerd. De domeinverhuizing wordt alleen uitgevoerd als de token juist is. Na de verhuizing verandert alleen het technische contact (dat wordt Mooiesite.nl). De houder en het administratieve contact blijven gewoon hetzelfde.

Belangrijk: gevolgen voor je e-mail

Als je mailadres eindigt op je domeinnaam (zoals bijvoorbeeld bij info@mooiesite.nl), dan hoort je e-mailadres bij je domeinnaam. Verhuis je de domeinnaam, dan verhuis je ook de e-mail. In dat geval is het belangrijk om bij de domeinverhuizing even een paar stappen vooruit te denken.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *