Hoe zit het eigenlijk met meta tags?

Meta tags zijn stukjes code die in de broncode van je website worden geplaatst. In deze tags kan allerlei informatie over (een pagina van) een website worden opgenomen, zoals een omschrijving of titel. De meta tags worden niet getoond op de website zelf, maar alleen gelezen door andere computerprogramma’s.

In de begintijd van de zoekmachines werden de meta tags door zoekmachines gebruikt om de inhoud van een website te bepalen. Je kon dus door slim gebruik van meta tags de zoekmachines “voor de gek houden”. Dat gaat niet meer: de huidige generatie zoekmachines “leest” je website en bepaalt zelf waar je website over gaat. Desondanks zijn met name de titel en de korte omschrijving (in jargon de meta tag: “description”) nog steeds erg belangrijk.

Waarom zijn meta tags belangrijk?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken de meta tag “title” (strikt genomen geen metatag, maar ach…) in de weergave van zoekresultaten als titel voor de gevonden pagina en de omschrijving als omschrijving van de gevonden pagina. Je hebt dus directe invloed in de manier waarop je website wordt getoond in het lijstje zoekresultaten.

Door een pakkende titel (met je belangrijkste steekwoord(en)) en een wervende omschrijving in te vullen voor iedere pagina van je website, vergroot je de kans dat zoekers juist op jóuw website klikken als die wordt weergegeven in de lijst met zoekresultaten. Denk er dus goed over na.

Hoe voeg ik meta tags toe aan mijn website?

De titel van je website bestaat standaard uit 2 delen: de websitetitel, die je bewerkt via Instellingen > Sitetitel en de naam van de geopende pagina, zoals die ook in het menu staat. Dat is de standaard die we al voor je hebben ingesteld. Wil je een pagina een hele andere titel geven, dan doe je dat via de instellingen van die individuele pagina.

De omschrijving van de pagina bewerk je bij het bewerken van de pagina. Onder de paginatitel zie je het veld “Korte omschrijving”. Voer daar in maximaal 155 letters een korte, duidelijke, wervende tekst in. Gebruik in die tekst je belangrijkste steekwoorden en zorg dat het goed leesbare tekst is. Gebruikers van zoekmachines krijgen die omschrijving immers te zien en het is de bedoeling dat ze op basis van die tekst direct voor jouw website kiezen.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *