Is het mogelijk een .nu-domeinnaam te verhuizen?

Ja, dat kan. Maar het is een stuk  ingewikkelder dan bij andere domeinsoorten. Daar kunnen wij helaas niets aan te doen, maar we leggen je graag hoe het werkt en hoe we samen kunnen zorgen dat het zo vlot mogelijk gaat.

Registrar

Er zijn wereldwijd een paar partijen (zgn. Registrars) die zich bezighouden met de registratie van .nu-domeinen. Voor de verhuizing van je .nu-domein maakt het technisch gezien een verschil of de Registrar waar je je domeinnaam eerder hebt geregistreerd en de Registrar waar Mooiesite.nl zaken mee doet dezelfde is of niet.

Achterhalen van je registrar

Je kunt zelf achterhalen wie de registrar van je bestaande domeinnaam is. Daarvoor ga je naar de website: http://whois.nic.nu/[jedomeinnaam], waarbij je [jedomeinnaam] vervangt door je eigen .nu-domeinnaam. Kijk naar de naam die wordt weergegeven bij Registrar of record. Wij gebruiken daarvoor “Key-Systems”.

Dezelfde Registrar

Is je huidige Registrar dezelfde als onze leverancier, dan kunnen we je domein verhuizen via een “interne verhuizing”. Daarbij is de interne “Autorisatiecode” nodig die je huidige provider kan verstrekken.

Geef aan je provider door dat je de domeinnaam wil verhuizen, met het verzoek een eventuele “Lock” te verwijderen en de Autorisatiecode door te geven.

Met de Autorisatiecode dienen wij het verhuisverzoek in. De verhuizing wordt na 5 dagen automatisch verwerkt, tenzij de oude provider de verhuizing eerder goed-/afkeurt.

Andere Registrar

Is er sprake van een andere Registrar, dan wordt de verhuizing wat ingewikkelder. De gegevens van de domeinhouder dienen in dat geval namelijk exact bekend te zijn voor de verhuizing kan worden ingediend. Het gaat dan om zowel de houder van het domein als het administratieve en technisch contact. Klopt er één letter niet, dan wordt de verhuizing afgekeurd.

Daarnaast mag het domein niet korter dan 60 voor de verhuizing zijn geregistreerd en mag het geen “Lock” hebben.

Tenaamstelling achterhalen

De supportdesk van het .nu-domein kan de tenaamstelling aan je doorgeven. Mail een (Engelstalig) verzoek daartoe naar support@nic.nu. Wij kunnen daarin niets voor je doen, want ze verstrekken deze gegevens logischerwijs alleen aan de rechtmatige eigenaar.

Geef vervolgens aan je huidige provider door dat je de domeinnaam wil verhuizen, met het verzoek een eventuele “Lock” te verwijderen. Stuur tot slot de exacte tenaamstelling naar ons door, zodat wij die kunnen gebruiken voor het indienen van je verhuisverzoek.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *