Kan ik ook linken naar een bepaalde alinea op een pagina?

Dat kan, dit wordt ook wel een anchorlink genoemd. Het is geen standaard onderdeel van het pakket, maar als je een beetje handig bent krijg je het vast voor elkaar. Hieronder de stapsgewijze uitleg:

Alinea ID opzoeken

Iedere alinea heeft een eigen, uniek id. Dit id kun je achterhalen door in de Online beheeromgeving, tijdens het bewerken van de betreffende alinea de URL (het internetadres) te bekijken. Bijna achteraan zie je bijvoorbeeld staan: “alinea_id=51&page_id=1”. Dit betekent dat het id van deze alinea 51 is. Onthoud dit nummer.

Link maken

Ga nu naar de alinea waarin je de link wil maken en selecteer de tekst die als je link wil gebruiken. Kies uit de linklijst gewenste pagina. Het systeem vult nu automatisch de complete URL voor je in. Plak achter de URL dan: #alinea_ gevolgd door het id van de gewenste alinea (in ons voorbeeld: #alinea_51). Gebruik geen spaties of andere tekens. Sla de alinea op en kijk op je website of het gelukt is.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *