Waarom krijg ik een mail van ICANN WDRP of ICANN ERRP ?

ICANN is de wereldwijde organisatie voor de registratie van de zogenaamde general TLD’s als .com, .info en .travel, maar ook alle nieuwe gTLD’s die in de komende jaren het levenslicht zien. Voor ccTLD’s (landgebonden) zoals .nl, .be en .eu is dit niet van toepassing.

ICANN kan je aantal emails sturen:

  • ICANN ERRP for the domain domeinnaam.com
  • ICANN WDRP for the domain domeinnaam.com

ICANN ERRP

Dit is een email waarin de ICANN aangeeft dat je domeinnaam binnenkort automatisch verlengd zal worden. Je ontvangt in totaal 2 van dit soort emails. Eentje een maand voor deze vervaldatum en eentje een week ervoor.

Je hoeft hierop géén actie te ondernemen. Wij zorgen ervoor dat de domeinnaam automatisch verlengd wordt bij de betreffende instanties.

Let op: de genoemde vervaldatum heeft niets te maken met (de looptijd van) je Mooiesite.nl abonnement of domeinnaam.

ICANN WDRP

Dit is een jaarlijks terugkerende email waarin ICANN je verzoekt om de huidige registratieinformatie te controleren.

Je bent verplicht om ervoor te zorgen dat de houdergegevens van je domein actueel zijn. Om je eraan te herinneren deze gegevens te controleren en waar nodig aan te passen stuurt ICANN jaarlijks een e-mail met de geregistreerde gegevens. Als de gegevens niet juist zijn, neem dan contact met ons op. Het gaat daarbij vooral om de vermelde OWNER en ADMIN contacten.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *