Waarom zie ik mijn oude site nog?

Bij het wijzigen van een bestaande domeinnaam duurt het even voor iedereen doorheeft wat er is gebeurd. Het traject verloopt grofweg als volgt:

  1. Mooiesite.nl wijzigt de servergegevens die bij je domeinnaam horen, zodat je domein voortaan verwijst naar je nieuwe website.
  2. De registrerende instantie (voor .nl-domeinen is dat SIDN) geeft aan internetproviders (zoals Ziggo, UPC, etc.) door dat er een domeinnaam is aangepast.
  3. De internetproviders updaten op regelmatige momenten hun index, zodat alle domein-/servergegevens weer kloppen.

Niet alle internetproviders zijn even snel met het updaten van hun index. Daardoor kan het voorkomen dat je op het ene adres je oude website nog ziet en op een andere adres de nieuwe al wordt getoond. Doorgaans geldt dat alle providers in een domeinaanpassing binnen 48 uur hebben verwerkt.

Als je op je domeinnaam je oude website nog ziet, toets dan Ctrl-F5 om het scherm opnieuw te laden. Helpt dat niet, probeer het dan een uurtje later nog eens.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *