Wat betekent domeinvalidatie?

Een SSL certificaat met domeinvalidatie (via Let’s Encrypt of de betaalde premiumvariant) zorgt voor encryptie van het dataverkeer en authenticatie van de server. Er worden geen organisatiegegevens opgenomen in het certificaat.

Versleutelen dataverkeer

De meest voor de hand liggende reden om een SSL certificaat te installeren, is de encryptie van het dataverkeer. Met een SSL certificaat wordt het dataverkeer versleuteld, waardoor het bij onderschepping niet kan worden gelezen. Het beveiligt dus het dataverkeer. Alle SSL certificaten doen dit.

Authenticatie

Naast encryptie zorgt een SSL certificatie ook voor authenticatie: er wordt gecontroleerd of er verbinding wordt gemaakt met de juiste server. Dus of een bezoeker niet stiekem wordt omgeleid naar een andere locatie. Alle SSL certificaten doen dit.

Gratis Let’s Encrypt vs een betaald premium SSL certificaat

De beveiliging van een SSL certificaat met domeinvalidatie is gelijk bij alle vormen SSL certificaten. Of je nu een SSL EV aanschaft of een gratis Let’s Encrypt certificaat installeert.

Het verschil tussen Let’s Encrypt en een premium SSL certificaat zit in de aanvraagprocedure. Die is bij Let’s Encrypt anoniem en bij een premium certificaat niet. Daardoor biedt een premium SSL certificaat meer zekerheid aan de bezoeker.


Lees meer over de kosten van de diverse SSL certificaten bij Mooiesite.nl op www.mooiesite.nl/ssl/

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *