Wat betekent Extended Validation?

Het meest uitgebreide SSL certificaat is het “EV” certificaat. EV staat voor Extend Validation.

Domeinvalidatie

Bij de aanvraag van een SSL EV certificaat vindt domeinvalidatie plaats, dus de aanvrager moeten laten zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd.

Controle aanvrager

De aanvrager van het certificaat wordt uitvoerig nagetrokken aan de hand van externe bronnen. Daarnaast dienen de gegevens van de aanvrager exact overeen te komen met de gegevens die zijn gebruikt voor de registratie van de domeinnaam.

EV documenten en telefonische controle

Bovendien dienen er zowel een aanvraagformulier als een contract te worden getekend door een vertegenwoordiger van de organisatie. Die vertegenwoordiger wordt daarna ter verificatie gebeld op een openbaar geregistreerd telefoonnummer.

Groene adresbalk

De organisatiegegevens worden uiteindelijk opgenomen in het certificaat én ze worden in de meeste browser direct in de adresbalk getoond. Een bezoeker kan dus in één oogopslag zien wie de partij achter de website is.


Lees meer over de kosten van de diverse SSL certificaten bij Mooiesite.nl op www.mooiesite.nl/ssl/

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *