Wat is het verschil tussen een gewone site en een mobiele website?

De verschillen tussen een gewone site en een mobiele website hebben zowel te maken met de techniek als de inhoud van de website.

Techniek

De technische opbouw van een mobiele website wijkt af van die van een gewone website. Mobiele telefoons hebben een kleiner scherm, een andere browser (internetprogramma) en vaak wat trager internet. In de techniek wordt daarop ingespeeld door een eenvoudigere opzet van de website, met duidelijke knoppen en minder poespas.

Zie ook: Mobiele site vs. Responsive design

Inhoud

Iemand die met een smartphone een website bezoekt, heeft vaak een concreet doel voor ogen: contact opnemen, de locatie van een bedrijf bepalen of actuele informatie lezen. De opbouw van een mobiele site is daardoor ook inhoudelijk anders dan een gewone website. Zo kun je op een mobiele site het telefoonnummer van je bedrijf gewoon aanklikken om te bellen. En met de Googlemap maakt de bezoeker snel een routebeschrijving vanaf de werkelijke locatie.

Zie ook: Mooiesiteblog.nl – De zin en onzin van mobiele websites

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *