Wat is IMAP?

De afkorting IMAP betekent: ‘Internet Message Access Protocol’ en is – net als POP3 – één van de manieren om met een mailprogramma (bijvoorbeeld Microsoft Outlook) je e-mail op te halen van de server.

Als je bij je mailaccount IMAP instelt “Type account” blijft alle mail die je ophaalt ook op de server staan. Je mailprogramma maakt rechtstreeks verbinding met de server en toont de berichten die daar staan. Het voordeel van deze methode is dat je mailboxen centraal worden beheerd. Of je nu op je telefoon, laptop of in de webmail kijkt, het gaat steeds om dezelfde mails. En dat geldt niet alleen voor je Postvak In, maar ook voor de Verzonden Items en de Verwijderde Items.

Dat is handig, want zo heb je overal hetzelfde overzicht van je e-mails. En e-mail die je op de ene locatie verwijdert, wordt ook direct op de andere locaties verwijderd.

Mailbox opruimen

Er is één belangrijk aandachtspunt als je je mail instelt als IMAP: doordat je al je mail op de server laat staan, kan het zijn dat je mailbox volloopt. En dan kun je geen nieuwe mail meer ontvangen. Zorg er daarom voor dat je je mailbox regelmatig opruimt (denk daarbij ook aan de map “Verwijderde Items”).

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis