Wat is POP3?

De afkorting POP in POP3 betekent: ‘Post Office Protocol’ en is – net als IMAP – één van de manieren om met een mailprogramma (bijvoorbeeld Microsoft Outlook) je e-mail op te halen van de server.

Als je je mailaccount instelt als POP3-account, wordt de mail bij het ontvangen letterlijk van de server opgehaald en naar je computer (of laptop, tablet, smartphone) verplaatst. Eenmaal ontvangen mails staan dus niet langer op de server. Dat heeft als voordeel dat je mailbox op de server automatisch wordt opgeruimd en dus niet volloopt.

Mail bewaren op de server

Je kunt Outlook opdracht geven om van iedere ontvangen mail (nog een tijdje) een kopie op de server te bewaren. Dat doe je tijdens het bewerken van het account via “Meer instellingen > Geavanceerd”. Stel daar bijvoorbeeld in dat de kopie nog 7 dagen na ontvangst van de server kan worden verwijderd. Op die manier stel je je ander apparaten in staat de ontvangen mail ook op te halen en blijft opgehaalde mail nog 7 dagen in je webmail zichtbaar.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis