Wat moet ik doen als ik mail krijg met de melding “Je mailbox is bijna vol”?

Als je mailbox op de server (bijna) vol zit, ontvang je automatisch de volgende melding:

Beste …,

Je mailbox is bijna vol.

Om te voorkomen dat je binnenkort geen email meer ontvangt, adviseren we je om berichten te verwijderen of je email binnen te halen via een email client (bijvoorbeeld Outlook, Outlook Express, Windows Mail, etc)

Deze melding heeft betrekking op de ruimte die je op onze server hebt. Het gaat dus niet om je mailbox in Outlook (of een ander mailprogramma op je computer), maar om de mailbox die je ziet als je inlogt in je webmail.

Als je mailbox helemaal vol zit, kun je geen nieuwe mail meer ontvangen. Het is dus belangrijk iets te doen met deze melding.

Je kunt inloggen in je webmail en daar oude mails verwijderen. Maar de beste oplossing is het als POP3-account instellen van je e-mailaccount(s) in het mailprogramma op je computer. Daarmee haal je de mail op van de server, zodat je mailbox daar niet volloopt. En doordat je je mail opslaat op je eigen computer is je mailbox zo groot als je harde schijf. Let wel op dat je bij de geavanceerde instellingen van je e-mail aangeeft dat ontvangen mail van de server mag worden verwijderd.

Hoe je je mail instelt in bijvoorbeeld Outlook lees je hier: Hoe stel ik mijn mailprogramma in?

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis